Ζακυνθινός Αθλητικός όμιλος Αντισφαίρισης

Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης

Ο Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης είναι ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από την ΕΦΟΑ. Λειτουργεί στην πόλη της Ζακύνθου στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Λειτουργούν τμήματα μίνι τενις, ακαδημία τένις, αγωνιστικό τμήμα, τμήμα βετεράνων με άνδρες και γυναίκες. Επίσης, λειτουργεί γραμματεία που ενημερώνει για τις προπονήσεις και για τη λειτουργία των γηπέδων.

Ο Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος, με καταστατικές δραστηριότητες τένις και βόλευ, έχει έτος ίδρυσης το 1991. Μια ομάδα φίλων ίδρυσαν και μια ομάδα φανατικών βετεράνων συνέχισαν αυτή την αθλητική ιδέα.
Ο όμιλος ξεκίνησε τη λειτουργία του, στα γήπεδα τένις του Εθνικού Σταδίου Ζακύνθου, μέχρι που λόγω ανακαίνισης του στίβου, καταργήθηκαν οριστικά και συνέχισε μετά το 1993, στα γήπεδα του ΕΟΤ της πόλης.
Στο χρονικό διάστημα των είκοσι χρόνων, παρά τα δεκάδες προβλήματα, έγιναν σημαντικά βήματα στο χώρο της αντισφαίρισης στη Ζάκυνθο, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα αθλήματα του κόσμου.
Το καλοκαίρι του 2011, μια ομάδα από λάτρεις του τένις αλλά και γονείς μικρών αθλητών, συγκεντρώθηκε με μοναδικό σκοπό, τον αναγκαίο διαχωρισμό του Βόλεϊ από την Αντισφαίριση, την αναβάθμιση του αθλήματος και τον αναγκαίο εξωραϊσμό, τόσο των γερασμένων γηπέδων (η κατασκευή τους είναι από το 1971), όσο και της εγκαταλελειμμένης περιοχής.
Με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σήμερα ο όμιλος έχει πετύχει τη νόμιμη εξασφάλιση χρήσης των γηπέδων, αλλάζοντας τα πάντα στην περιοχή.
Κυρίαρχη σκέψη, η εξάπλωση του αθλήματος σε όλες τις ηλικίες με το σύνθημα «τένις για όλους».
Ο όμιλος πάλεψε να περισώσει τα μοναδικά γήπεδα τένις, ώστε να μείνουν στη Ζάκυνθο.
Στο διοικητικό μέρος οι αποφάσεις και οι δράσεις είναι ομόφωνες και κυρίως συλλογικές. Ο τρόπος υποδοχής, προγράμματος και αποτελέσματος σε έναν μικρό ή μεγάλο αθλητή, γίνεται με οργάνωση και προγραμματισμό.
Στον όμιλο υπάρχουν, μίνι τενις, ακαδημία τένις, υπάρχει αγωνιστικό τμήμα, τμήμα βετεράνων με άνδρες και γυναίκες.
Ο όμιλος του τένις καλεί όλους τους δημότες να πλαισιώσουν την προσπάθεια. Τους θυμίζει ότι το άθλημα είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία, δημιουργεί ευεξία, υγεία, ευφορία, διάθεση, καλύτερη διαχείριση, πνεύμα, ομαδικότητα, παιδία, πειθαρχία, αγάπη.
Μπορεί να υπάρχουν άλλα αθλήματα που να εξασφαλίζουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα για την υγεία και κάποιοι που μπορούν να πετύχουν νοητική και συναισθηματική ωριμότητα. Αλλά κανένα άλλο άθλημα παρά μόνο το τένις έχει θεωρηθεί από όλες τις αρχές ως εκείνο που αναπτύσσει σημαντικά οφέλη φυσικά, νοητικά και συναισθηματικά.
Το τένις είναι ένα άθλημα για να μάθουν από νωρίς τα παιδιά τη ζωή. Ποιος γονιός δε θα ήθελε να έχουν τα παιδιά του τέτοιο όφελος καθώς μεγαλώνουν;
Δεν είναι όμως αργά και για τους ενήλικες και τους μεσήλικες. Το ανθρώπινο σύστημα μπορεί να εξασκηθεί και να βελτιωθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής.
Το τένις είναι το άθλημα για μια ολόκληρη ζωή.