Ζακυνθινός Αθλητικός όμιλος Αντισφαίρισης

Κανόνες τέννις για άτομα με ειδικές ανάγκες

Το service
α. Μετά το service, η μπάλα αφού χτυπήσει το έδαφος στο service court, μπορεί να χτυπήσει ξανά είτε μέσα στα όρια του γηπέδου είτε έξω από αυτά προτού ο δέκτης του service την χτυπήσει.
β. Το service πρέπει να εκτελεστεί με τον ακόλουθο τρόπο : Αμέσως πριν το service ο σερβίρων πρέπει να βρίσκεται σε ακίνητη θέση. Ο σερβίρων μπορεί τότε να κινηθεί μια φορά (one push) προτού χτυπήσει την μπάλα .
γ. Ο σερβίρων για να εκτελέσει το service θα πρέπει να μην ακουμπάει καμία από τις ρόδες του καροτσιού του την baseline.

Η μπάλα στο παιχνίδι
Η μπάλα παίζεται μέχρι να κριθεί ο πόντος. Μπορεί να ακουμπήσει το έδαφος μέχρι δυο φορές. Η πρώτη φορά πρέπει να βρίσκεται μέσα στα όρια του γηπέδου, η δεύτερη φορά.

Ο παίκτης χάνει τον πόντο εάν:
α. Αποτύχει να επιστρέψει την μπάλα προτού αυτή χτυπήσει στο έδαφος για τρίτη φορά.
β. Χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τμήμα του ποδιού του σαν φρένο ή σαν ισορροπιστή κατά την χρονική στιγμή που σερβίρει, χτυπάει μια μπάλα, στρίβει ή σταματάει.

Ειδική περίπτωση
Στην περίπτωση που διεξάγεται αγώνας μεταξύ ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες με καροτσάκι και ενός able bodied player ο παίκτης με το καροτσάκι δικαιούται δυο αναπηδήσεις, ενώ ο able bodied player μια αναπήδηση.